Ziua Internationala a Ciocolatei a inceput sa fie sarbatorita in Franta, iar acum se sarbatoreste in toata lumea. Cu riscul de a va face pofta, va dezvaluim cateva secrete din lumea ciocolatei.
- Ciocolata a fost inventata de azteci, care au numit-o "mancare pentru zei". Mai tarziu, a fost adusa in Europa de cuceritorii spanioli si a devenit populara in toata lumea.
- In Europa, ciocolata a fost numita "aurul negru" pentru foarte mult timp.
- Belgia este liderul mondial al productiei de ciocolata. Anual, belgienii produc 170.000 de tone de ciocolata. Sunt peste 2.000 de magazine si 16 muzee de ciocolata in Belgia.
- Ciocolata merge cel mai bine consumata alaturi de un vin rosu. Niciodata sampanie sau vin spumant.
- Ciocolata consumata la micul dejun te ajuta sa slabesti. Motivul pentru care rasfatul dulce de dimineata nu ingrasa este faptul ca metabolismul este la nivel maxim in primele ore dupa ce te-ai trezit si este capabil sa arda caloriile in plus pe parcursul zilei.
- Ciocolata descopera cancerul. Ciocolata, bauturile acidulate si alte alimente bogate in zahar ar putea fi folosite in scurt timp pentru a detecta cancerul. Oamenii de stiinta au conceput o metoda care permit identificarea acestei afectiuni prin urmarirea modului in care zaharul este absorbit de corp. Tumorile maligne consuma mult mai multa glucoza – un zahar simplu – decat tesuturile sanatoase, deoarece au nevoie sa-si alimenteze dezvoltarea rapida.