1. Nu le spala 
	Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti: absorb apa si nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.
	2. Nu le gati incet sau la foc mic 
	Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evoapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.
	3. Nu le gati fara grasime 
	Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie - daca este uscata, mai adauga niste grasime.
	4. Nu folosi capac 
	Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.
	5. Nu le taia intotdeauna 
	Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca e vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.