Viermi vii
Aborigenii australieni se bazau pe niste larve bogate in proteine , care inca se mananca si in zilele de azi, ca “deliciu traditional”. Acestea sunt grase si carnoase, lungi de 10 cm si sunt mancate de vii.
Scoici in sange
Este o specialitate din bucataria chinezeasca, pe care unii oameni o savureaza din plin. Aceasta specie de scoici produce o cantitate excesiva de hemoglobina pigmentul care ne face sangele rosu). Ea este preparata foarte putin timp, 20 de secunde, astfel incat sangele sa fie cat se poate de proaspat. Iar cei care apreciaza aceasta mancare isi asuma toate riscurile, adica toate tipuri de hepatita. In China, au fost peste 300 mii de infectii, motiv pentru care au devenit ilegale in China.
Cobra vie
In Vietnam, poti sa "savurezi" o specialitate de-a dreptul periculoasa: inima cruda a unui sarpe cobra care inca bate. Iar ca sa-ti faci curaj, esti invitat sa bei un shot de venin. Apoi, poti sa mananci piele de cobra prajita sau supa de cobra.
Tu ai manca asa ceva?