Totul incepe de fapt in magazin, cu alegerea unui avocado potrivit. Stim ca e usor neplacut sa atingi fiecare avocado din magazin pentru a-ti da seama care e cel cu adevarat copt, dar asta este, trebuie sa pui mana pe ei pentru a le simti consistenta. Inainte de a trece la aceasta parte, ai grija sa te ghidezi mai intai dupa culoarea sa.
Un avocado nu trebuie sa fie verde deschis si nici macar verde inchis. Coaja sa trebuie sa fie inchisa la culoare, maronie (cu o tenta usor mov). Odata ce ai gasit un fruct de aceasta culoare, ia-l in maini pentru a-ti da seama daca nu cumva e prea copt. Daca e foarte moale, nu este bun. Fructul trebuie sa fie ferm si doar putin moale la suprafata.
Nu gasesti nici unul care sa aiba aceasta consistenta? Nicio problema. Alege unul putin mai necopt si apeleaza la urmatorul truc. Foloseste o punga maro, de hartie, si pune in ea o banana foarte bine coapta. In aceeasi punga, pune si avocado-ul tau. Strange punga bine la gura si lasa fructele impreuna cel putin o noapte. Banana va emana un gaz (etilena) care va ajuta avocado-ul sa se coaca mult mai rapid decat ar face-o in mod normal.