Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 13 minute
Ingrediente pentru 4 portii
- 320 g spaghete Barilla N5
- 1 kg scoici
- 100 ml ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 1 bucata usturoi
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Se spala scoicile bine si se pun intr-o tigaie mare cu o lingura de ulei
- Acoperiti cu capac si dati drumul la aragaz. Sotati-le si, dupa ce s-au deschis scoicile (aproximativ dupa 2-3 minute), luati tigaia de pe foc si indepartati cochiliile, dar nu chiar pe toate.
- Strecurati lichidul rezultat in tigaie si apoi puneti-l inapoi peste scoici. Lasati tigaia langa aragaz.
- Intr-o alta tigaie puneti uleiul cu usturoiul tocat. Cand acesta capata o culoare maronie, adaugati scoicile cu tot cu lichid si lasati-le sa fiarba
- Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare, scoateti-le cand sunt al dente si strecurati apa, apoi amestecati-le cu sosul in care sunt scoicile
- Presarati sare si piper dupa plac si patrunjelul tocat.
Sa ne spuneti cum v-au iesit!