Ghimbir proaspat

Radacina de ghimbir proaspat curatata si rasa este plina de arome citrice si are o iuteala specifica. Ghimbirul proaspat este perfect in supe, preparate la wok, prajituri, sosuri fierte. Daca il razi fin, ghimbirul aproape ca se va topi in sosuri si le va adauga un gust picant. Pentru o aroma subtila poti felia ghimbirul in rondele cu care sa infuzezi o supa, un sos sau un Toddy fierbinte, dar sa le scoti inainte de a le servi.

Alege radacini de ghimbir cu o textura ferma pe care sa le pastrezi in frigider. Daca vrei sa ai tot timpul la indemana ghimbir proaspat poti sa il razi, sa il asezi intr-un strat subtire si uniform intr-o punga si sa il pastrezi la congelator. Data viitoare cand gatesti poti rupe o bucatica din ghimbirul congelat.

Ghimbir confiat

E cea mai potrivita forma pentru prajituri. Il poti pune si in biscuiti, si in pandispan. Toaca-l marunt si nu exagera cu o cantitate prea mare. Chiar daca e zaharisit tot se simte iuteala. Nu vrei decat sa dai o aroma aparte prajiturilor nu sa te trezesti cu o bucata gumata si puternic parfumata la fiecare inghititura. Lasa ghimbirul sa fie surpriza picanta din prajiturile tale.

Ghimbirul confiat se poate pastra bine intr-un recipient inchis etans timp de cateva luni. In timp isi pierde, insa, textura moale si se usuca.

Ghimbir pudra

Si aceasta forma este potrivita pentru prajituri. Nu are aceeasi tarie si parfum ca forma proaspata, dar este cea mai la indemana atunci cand te grabesti. Poti adauga pudra de ghimbir in orice tip de mancare. Ai grija sa nu pui totusi prea mult pentru ca va da un gust amar.

Ghimbirul pudra isi pierde aroma in timp si ar trebui sa il folosesti in maxim un an dupa ce l-ai desigilat, chiar daca termenul de garantie este mai mare.