Nimeni nu mai tresare de placere la gandul ca va manca o mamaliga. Asta pentru ca ne-am obisnuit sa o mancam in varianta clasica, in care nu ii punem decat branza si smantana. Putem lua, insa, exemplul italienilor care o intorc pe toate partile si o prezinta drept delicatesa pe mesele traditionale. Te provocam sa incerci mamaliga in noi retete care sa o puna in valoare si sa ii dai o fata noua doar cu mici artificii de meniu.
1. Mamaliga dulce pentru micul dejun. Suntem obisnuiti cu mamaliga sarata, asa ca o astfel de combinatie nu ne sta in simturi. Totusi, merita sa o incerci. E surprinzatoare si satioasa, in combinatie cu fructe proaspete. Si nici nu trebuie sa renunti la smantana preferata.
2. Schimba reteta pentru un gust intens. Adica, in loc de apa sau lapte, folosite de obicei pentru a fierbe malaiul, foloseste supa concentrata de pui sau supa concentrata de legume. Iar daca vrei un gust special si influente asiatice, foloseste lapte de cocos.
3. Pentru o prezentare speciala, taie mamaliga in cubulete. Mamaliga are o textura perfecta pentru a fi pusa la prajit, pe gratar sau in cuptor. Noi iti propunem o reteta de cubulete de mamaliga servite cu pasta de rosii si nuci. Pentru un aspect si mai special poti folosi forme de taiat aluat de biscuiti rotunde pentru a taia mamaliga.
4. Foloseste porumb proaspat pentru mamaliga cu un gust aparte. Te-ai obisnuit sa faci mamaliga din malai? Schimba macar o data abordarea si foloseste boabe de porumb crude din care vei obtine cea mai cremoasa mamaliga. Avem pentru tine reteta unui bucatar celebru: Yotam Ottolenghi.
5. Cand n-ai nicio idee, un ou salveaza situatia. Nu e nevoie de retete complicate ca sa faci impresie buna. Mamaliga cu branza poate avea o fata noua doar prin adaugarea unui ou prajit langa ea.