Pentru sosul Hollandaise e nevoie sa fii atent sa nu se taie ca maioneza, sa tii totul la temperatura constanta pe bain marie si sa ai grija, in acelasi timp, ca ouale sa nu se transforme in omleta, amestecand continuu. Pare treaba pentru care sa ai nevoie de 10 maini pricepute, dar, de fapt, e nevoie doar de doua si de o metoda care sa nu dea gres. Noi am descoperit-o pe site-ul celor de la Serious Eats, cu un videoclip atasat si ni s-a parut ingenioasa.
Vei avea nevoie de o oala mica, un pahar gradat, un blender de mana si un pahar in care acesta sa intre aproape fix.
Ingrediente:
- 1 galbenus
- 1 lingurita apa
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- 112g unt
- un praf de pudra de ardei iute
Amesteca galbenusul, apa, sucul de lamaie si sarea in paharul care se potriveste perfect pe blender. Topeste untul la foc mare pana cand la suprafata lui se formeaza o spuma.
Aseaza blenderul pe pozitie in paharul in care ai amestecat ingredientele. Porneste-l si incepe sa torni din untul fierbinte in fir constant. Se va amesteca instantaneu cu galbenusul si sucul de lamaie, iar sosul ar trebui sa se ingroase putin in maxim 30 de secunde.
In acest moment poti sa te opresti si sa adaugi un praf de ardei iute daca vrei. Sosul Hollandaise e gata. Iar ca sa te convingem iti aratam si un video ca sa vezi cum se face.