Dupa ani de experienta in restaurantele din capitala Italiei, cei doi chefi au venit in Romania si gatesc preparatele autentice italiene la restaurantul Jackie O, pe care l-am vizitat si noi si despre care am scris aici.
Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din bucatarie:
Chef Ricky Squilloni (foto stanga): “Ulei de masline extra virgin, busuioc si rosii cheryy – le iubesc, sunt foarte bune si le poti folosi in multe retete, de la salate la sosuri. Un alt ingredient care sa nu-ti lipseasca din bucatarie – portocalele. Recomand si o reteta veche siciliana: salata de portocale. Contine masline negre, ulei de masline, portocale proaspete si putina sare. Este foarte proaspata, foarte de vara”.
Chef Mauro Massimo (foto dreapta): “Mie nu-mi lipsesc niciodata usturoiul, rosiile proaspete si busuiocul proaspat. Acestea pot face minuni in bucatarie”.
Iar Chef Ricky ne-a dezvaluit si cel mai bun truc pentru niste paste absolut delicioase: “Trebuie sa le fierbi un pic mai al dente decat crezi ca trebuie. Ia-le de pe foc, stoarce-le bine, chiar daca ai impresia ca nu sunt suficient de bine fierte. Ia o lingura de apa in care au fiert pastele, pune-o in sos si adauga pastele. Le vei da sansa sa absoarba sosul mai bine”.