Un burger bun incepe cu carnea potrivita. Adica, bucati de carne de vita proaspat tocate, in proportia perfecta de gasime si carne. Se spune ca cei mai buni burgeri contin un amestec de 80% carne si 20% grasime. Mai putina grasime va duce la niste burgeri uscati si putin suculenti, iar mai multa se va pierde la caldura gratarului sau ii va face prea greu de digerat.
Citeste si: Cum sa faci un hamburger perfect
Un burger bun nu are nevoie de carne scumpa, nici de specialitati. Secretul sta in alegerea bucatilor mai ieftine de carne pe care sa le toci pe loc, la tine acasa. Nu cumpara carne gata tocata, pentru ca nu intotdeauna va contine ceea ce e scris pe eticheta.
Cele mai bune alegeri trebuie sa formeze combinatia perfecta despre care vorbeam mai devreme: grasime si carne. Cumpara bucati de muschi sau piept de vita care au un continut mai mic de grasime, dar au gust si textura. La acestea adauga bucati de antricot si carne de pe coaste care au un continut mare de grasime, dar le lipseste suculenta.
Cea mai buna combinatie din care sa rezulte amestecul perfect de carne tocata cuprinde o parte antricot si o parte muschi. Daca optiunea ti se pare prea scumpa, inlocuieste muschiul cu piept de vita. Burgerii vor avea textura perfecta si vor ramane compacti pe gratar.
Pe langa carnea potrivita, adauga arome care sa o completeze perfect. Carnea de vita tocata se potriveste cu busuioc, pudra de chili, curry, usturoi, ghimbri, maghiran, oregano si cimbru.