1. Lamaia
Este ingredientul care nu lipseste niciodata din bucataria chefilor de top. Plina de vitamine si cu o aciditate care imbunatateste gustul celorlalte ingrediente. Iar partea cea mai buna este ca e foarte versatila: o poti folosi in salate, supe, alaturi de carne, peste. Vezi si 5 lucruri pe care nu le stiai despre lamai.
2. Sosul de soia
Ca si lamaia, sosul de soia are o aroma distincta, greu de egalat. Desi cele mai multe persoane il asociaza doar cu sushi, sosul de soia este un condiment si poate fi folosit in mai multe retete.
3. Mustarul Dijon
Fabricat in orasul Dijon din Franta, da un plus de aroma tuturor mancarurilor cu care este asociat. Mustarul Dijon este special, intrucat este facut in mod traditional cu vin alb.
4. Quinoa
A crescut in popularitate in ultimii ani, insa merita si mai multa atentie. Este plina de nutrienti, in special proteine. Se gateste foarte usor si este o baza excelenta pentru salate.
5. Condimente si ierburi aromate
Reprezinta cea mai simpla cale de a da un gust aparte mancarurilor. Condimente precum turmeric, paprika sau chimion sau ierburi precum rozmarin, busuioc sau cimbru – toate dau un plus de savoare si de prospetime preparatelor tale.
Vezi si Lectia de gust: 15 condimente exotice si cum sa le folosesti in bucatarie