1. Problema: tortul s-a lipit de tava
Solutia: Ai uitat sa pui foaie de copt si acum nu poti sa scoti tortul fara sa-l distrugi? Reas Simple iti sugereaza sa faci urmatorul lucru: asteapta sa ajunga la temperatura camerei, apoi pune tava cu totul la congelator timp de 6 ore. Dupa acest interval de timp, scoate tava, si treci cu un cutit pe margine, in jurul tortului. Apoi, ia doua furculite, pune-le in parti opuse ale tavii si misca usor tortul, cat sa-i dezlipesti fundul. Vezi aici video.
2. Problema: ai batut albusurile prea tare
Solutia: pune un alt albus nebatut la fiecare doua albusuri batute si amesteca pana revii la consistenta perfecta.
3. Problema: ai sarat prea tare mancarea
Solutia: Daca ai sarat prea tare ciorba, poti sa adaugi rapid un cartof - acesta absoarbe sarea. Insa nu poti face asta intotdeauna. De aceea, uneori trebuie sa restabilesti balanta prin alte metode. Daca ai sarat prea tare orezul sau pastele, arunca o parte din ele si inlocuieste-o cu alta nesarata. La fel si in cazul supei. Poti indeparta o parte si poti adauga apa sau stock nesarat.
4. Problema: ai fiert orezul prea tare
Solutia: Daca ai uitat orezul prea mult la fiert si s-au lipit boabele intre ele, poti sa-l salvezi rapid. Clateste-l in apa rece si dezlipseste usor boabele cu degetele.
5. Problema: Sos sau supa prea uleioase
Solutia: Ai scapat prea mult ulei si s-a format un strat care pluteste deasupra sosului sau al supei? Nicio problema. Daca nu-l poti indeparta cu lingura, cea mai eficienta metoda este sa scalzi foarte rapid un cub de gheata. Grasimea se va lipi de el. Ai grija doar sa nu-l lasi prea mult, ca atlfel se topeste.
6. Problema: mancarea este prea picanta
Solutia: Cum salvezi o mancare pe care nu o poti manca din cauza ca ai pus prea mult ardei iute? Solutia vine de la produsele lactate. Pune 1-2 linguri de smantana sau iaurt sau tine langa tine un pahar cu lapte, pe care sa-l bei imediat dupa.
7. Daca ai ars carnea
Solutia: regula generala cand vine vorba de gatit carne este sa folosesti un termometru. Daca nu ai asa ceva in bucatarie si ai ars carnea pe gratar, nu-ti ramane decat sa indepartezi partile arse si sa "repari" gustul cu niste sosuri. Incearca cele mai bune sosuri pentru carne.
8. Paste gatite prea tare
Solutia: Clateste pastele bine cu apa rece. Apoi, incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie fierbinte si pune-le aici. Amesteca-le bine, sareaza-le, pune putin piper peste ele si apoi acopera-le cu branza si cu sosul preferat.