Cand am inceput proiectul asta, acum un an, nu stiam ca ma va face sa iubesc de 10 ori mai mult bucataria (in general) si de 1.000 de ori mai mult cofetaria (in particular). Am pornit cu ideea NU ca sunt mai desteapta decat altii, ci ca se poate, chiar daca esti amator, sa faci lucruri bune cu putina rabdare. Am vrut sa va provoc sa incercati, sa experimentati si sa vedeti ce se intampla. Uneori rezultatete pot fi spectaculoase.
Ultimul an a insemnat (ca in reclama aia la cafea) cateva carti de bucatarie citite din scoarta in scoarta (plus cateva zeci de site-uri de foodies urmarite zilnic), zeci de minute petrecute in fata cuptorului asteptand “sa se coaca”, sute de fotografii editate, mii de emotii de fiecare data cand “lectia” era online si descoperirea unei noi pasiuni: cofetaria, pe care am luat-o extrem de in serios si m-am scolit pentru asta.
Am incercat cate un pic din toate. Unele retete le-am repetat de 2-3 ori ca sa aiba aspect comercial (desi gustul era perfect din prima). Pentru unele “am plans” de ciuda, stricand al treilea rand de ingrediente (sau mixerul), pentru altele am fost extaziata de gust, pe altele le-am dichist cu mult dupa miezul noptii.
Si pentru ca e lectie de gatit aniversara, iar la final de an se fac bilanturi si se trage linie, va arat cu ce ma mandresc dupa ultimul an. Adica, lectiile de gatit care au primit cele mai multe like-uri, care au avut cele mai multe vizualizari si comentarii. Pe scurt: best of.
Mousse si ciocolata
Sunt fan declarat al ciocolatei de orice fel, iar mousse-ul e cea mai usoara forma in care se poate savura ciocolata. Ii gasesti reteta AICI .
Cheesecake
Cheesecake-ul a fost o mare descoperire pentru mine. Ii gasesti reteta AICI.
Pizza
Fac pizza cel putin o data pe saptamana pentru ca imi place sa framant aluat si pentru ca e cea mai ieftina masa pe care pot sa o iau acasa. Ii gasesti reteta AICI.
Bezele
Bezelele sunt cele mai “capricioase” dulciuri. Pentru cele din fotografie am repetat reteta de trei ori ca sa imi reuseasa. Le gasesti reteta AICI.
Ciocolata de casa
E cu mult mai buna decat orice ai cumpara de la magazin. Mie imi place sa o ambalez frumos si sa o fac cadou prietenilor…asa, fara un motiv anume de sarbatoare. Ii gasesti reteta AICI.
Toate lectiile de gatit le gasesti aici. Spor la treaba!