1. Transforma ierburile in cuburi congelate. Fie le pui in apa, fie (si mai bine) in ulei. Metoda este foarte simpla si iti permite sa faci orice combinatie iti doresti. Pune in tavitele de cuburi de gheata ⅔ ierburi si ⅓ lichid. Cand vei avea nevoie e suficient sa scoti un cub si sa il pui direct in mancare sau in bauturile preferate. Poti congela in apa menta pentru limonade si cocktailuri sau patrunjel si marar pentru sosuri. Iti dam toate ponturile AICI.
2. Pregateste unt aromat. Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Adauga ierburile aromatice preferate. Formeaza apoi un rulou din unt si inveleste-l in folie alimentara sau hartie cerata si pune totul la rece. Cele mai bune combinatii sunt unt cu marar, chives si patrunjel sau unt cu salvie, ghimbir si chives. Iti dam si alte idei de unt aromat AICI.
3. Usuca ierburile pentru a face propriile amestecuri de condimente. Lasa ierburile sa se usuce intr-un loc aerisit, racoros si intunecat. Dupa ce s-au uscat faramiteaza-le, amesteca-le in combinatiile preferate si pune-le in borcanele cu eticheta.
4. Pregateste sos Pesto in cate variante doresti. Acest sos celebru poate sa fie facut si din alte ierburi decat busuioc. In loc de busuioc poti folosi patrunjel sau menta. Iti dam 4 idei gustoase de sos Pesto AICI.
Citeste si: Crezi ca te pricepi sa faci pesto? 6 secrete pentru un sos perfect
5. Pregateste uleiuri sau oteturi aromate acasa. Sunt perfecte pentru salate sau pentru a desavarsi preparate la cuptor. Iti spunem cum se face AICI.
De asemenea, daca ai foarte multa lavanda, poti sa pregatesti cu ea cea mai parfumata miere aromata pe care sa o folosesti in deserturi sau la micul dejun.