1. Portia medie pentru o persoana este de 100g. Daca meniul pe care urmeaza sa-l consumi contine mai multe feluri de mancare si tii la silueta, poti lua in considerare sa mananci doar 80g pe portie.
2. Majoritatea oamenilor nu folosesc un vas suficient de mare sau suficienta cantitate de apa pentru a gati pastele. Ca sa fierbi corect pastele, proportiile recomandate de bucatari sunt urmatoarele: un litru de apa la fiecare 100g de paste.
3. Trebuie sa pui pastele abia atunci dupa ce apa incepe sa fiarba. Urmatorul pas dupa ce fierbe apa este sa o sarezi – dupa ce sarea se dizolva, poti sa pui pastele. Acestea trebuie amestecate frecvent in primele doua minute.
4. Nu pune niciodata ulei in apa in care fierbi pastele. Uleiul are un efect nedorit asupra pastelor – le face alunecoase si sosul nu se mai lipeste de ele.
5. Pastele nu se mananca cu lingura si furculita. Italienii le mananca doar cu furculita si se folosesc de peretii farfuriei ca sa le portioneze corect.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: