1. Nu speli cartofii inainte
Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.
2. Nu sarezi apa
Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust deliicos, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.
3. Fierbi gresit cartofii
Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior. Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.
4. Folosesti unt topit
Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.
5. Folosesti lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii. Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.
Truc: in loc sa ii lasi simpli, amestecati doar cu putin lapte/smantana si unt, iti propunem sa incerci retete mai aromate de piure. Incearca 4 retete mai gustoase de piure.