Sulful continut de usturoi este cel responsabil de respiratia urat mirositoare de dupa consum. Insa tot acesta este cel care ii confera proprietatile anti-virale de necontestat. Asa ca, in loc sa eviti usturoiul, mananca-l cu incredere. Apoi, te poti baza pe unele alimente ca sa ai din nou o respiratie proaspata.
Polifenolii sunt, se pare, cheia pentru inlaturarea mirosului de usturoi. Acestia se comporta ca niste antioxidanti si distrug mirosul intepator. Evident, alimentele care ii contin in cantitati mari sunt cele de care ai nevoie.
Iata cele 5 alimente care te scapa de mirosul de usturoi:
- merele
- spanacul
- busuiocul
- patrunjelul
- ceaiul verde
Daca vrei sa scapi si de mirosul intepator de pe maini, care poate sa persiste chiar si cateva zile, iti recomandam 3 trucuri eficiente.
Iar daca vrei sa scapi de aroma puternica de usturoi, in sezonul rece il poti consuma in varianta coapta, care este absolut delicioasa. Incearca usturoiul la cuptor.