Il toci marunt pentru o friptura sau pentru un sos. Il adori in paste sau in marinade si stii cat e de bun in combaterea racelilor, dar oricat de tare ti-ar placea usturoiul nu credem ca iti place mirosul intepator si puternic pe care il lasa pe piele. Si parca oricata apa si sapun ai folosi, o urma subtila din aroma lui puternica pare sa reziste zile la rand pe mainile tale.
Nu trebuie sa iti mai faci griji. Iti spunem care sunt inamicii mirosului de usturoi.
Otel inoxidabil: Unii spun ca e doar un mit, dar chiar functioneaza. Dupa ce ai terminat de curatat, tocat sau maruntit usturoiul freaca-ti degetele de un obiect facut din otel sub apa rece. Poate sa fie partea neascutita a cutitului preferat, o oala sau o lingura.
Cafea: Poti sa schimbi mirosul puternic de usturoi impregnat in piele pe unul mult mai placut de cafea. Fie iti freci mainile cu cateva boabe de cafea, fie iti exfoliezi mainile cu cafea macinata, frecand bine degetele care au intrat in contact direct cu usturoiul.
Sare si lamaie: Freaca mainile cu o felie de lamaie si putina sare si vei scapa cat ai clipi de mirosul nepalcut. Atentie, insa, pentru aceste doua ingrediente pot sa afecteze o piele sensibila in timp. Nu e un truc potrivit daca pielea mainilor tale este deja iritata sau crapata.
Daca niciunul din aceste trucuri nu iti e pe plac, atunci poarta manusi data viitoare cand lucrezi cu usturoiul, desi ne indoim ca munca iti va fi mai usora. Important este sa nu renunti la beneficiile pe care ti le poate aduce usturoiul si sa continui sa gatesti cu el.
Vrei sa il incerci in retete noi? Avem doua care iti vor fi, cu siguranta, pe plac: