Daca pana acum foloseai cuptorul cu microunde doar pentru incalizirea mancarii, pentru popcorn sau pentru dezghetare, iti propunem sa incerci si lucruri noi. Specialistii de la Chow iti recomanda sa gatesti oua.
Pentru scrambled eggs, trebuie sa iei un vas termorezistent, sa-l dai cu putin spray de gatit, iar apoi sa bati ouale. Pune-le la temperatura mare timp de 1 minut, dupa care scoate-le. Amesteca-le inca putin si pune-le din nou la cuptor.
Pentru oua ochiuri, trebuie sa preincalzesti o farfurie - 2 minute la temperatura mare. Apoi, scoate-o din cuptor si pune putin unt pe ea. Sparge oul si inteapa-l cu varful cutitului ca sa nu explodeze. Dupa 45 de secunde, scoate-l si inteapa-i galbenusul din nou, dupa care mai pune-l 15 secunde la microunde.
Pentru oua posate, trebuie sa umpli un bol termorezisten cu apa. Sparge cu grija un ou in apa, acopera bolul cu o farfurie si lasa-l 60 secunde la temparatura mare.
Atentie mare: nu pune niciodata un ou crud sau un ou fiert in cuptorul cu microunde. Explodeaza!
Sursa: www.chow.com