Aparatele electrocasnice pe care le folosim adesea în casă produc sunete atunci când funcționează. Aceste zgomote ne pot perturba dacă facem și alte activități. Cu siguranță nu ai știut până acum unul dintre cele mai utilizate aparate din casă, cuptorul cu microunde, are un buton secret care te ajută să activezi funcția silențios. 

Multe cuptoare cu microunde, atât cele vechi, cât și cele noi, sunt prevăzute cu o funcție de dezactivare a sunetului sau cu un mod silențios, astfel încât să nu se producă niciun sunet.

Ce se întâmplă dacă cuptorul meu cu microunde nu are această funcție?

La unele modele mai vechi, este posibil să activați modul silențios prin menținerea apăsată a cifrei 0 sau a cifrei 1. Alternativ, acesta poate fi prevăzut cu un buton pe care scrie Stop. Încercați, de asemenea, să îl țineți apăsat pentru câteva momente.

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu a funcționat, puteți consulta manualul de utilizare care a fost livrat împreună cu dispozitivul. În cazul în care ați pierdut manualul, puteți căuta rapid pe internet cum activați această funcție. 

În cele din urmă, dacă nu există nicio modalitate de a evita sunetul cuptorului cu microunde, puteți evita totuși sunetul de bip prin setarea unei alarme care sună puțin mai devreme și nu este atât de enervantă. De exemplu, pe telefonul mobil. În acest fel puteți întrerupe aparatul înainte de a începe zgomotul.

foto: Shutterstock