Conopida, alternativa sanatoasa pentru orez
Cei care nu vor sa mai consume carbohidrati sau cei care sufera de intoleranta la gluten pot inlocui orezul clasic cu orez din conopida. Practic, bucatile de conopida cruda sunt maruntite cu un robot de bucatarie sau chopper pana formezi o masa granuloasa care seamana cu boabele de orez.
Odata ajuns in aceasta faza, orezul din conopida poate fi fiert , dar cel mai gustos mod de a-l prepara este sa il pui la cuptor, amestecat cu ierburi aromate, nuci, sau chiar fructe uscate, ceea ce va transforma conopida intr-un fel unic si delicios.
Foto: Raisin & Fig
Conopida, ingredient sanatos in sosul pentru paste
Transforma pastele Alfredo intr-un fel de mancare mai sanatos inlocuind sosul greu su smantana lichida cu unul care e la fel de cremos, dar are ca ingredient principal conopida. Acelasi sos poate fi adaugat in paste pregatite la cuptor sau peste fripturi de pui.
- 8 catei de usturoi tocati marunt
- 2 linguri unt
- 1.3 kg buchetele conopida
- 1,4 litri supa concentrata de legume sau apa
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 120ml lapte
Soteaza usturoiul in untul topit, pe foc mic. Gateste-l cateva minute pana cand se inmoaie, dar ai grija sa nu se arda.
Fierbe conopida in supa concentrata, timp de 7-10 minute dupa ce da in clocot, pana cand conopida este moale. Nu scurge lichidul din oala.
Paseaza bucatile de conopida intr-un blender impreuna cu 250ml din lichidul din oala, usturoiul sotat, sare, piper si laptele. Mixeaza pana cand obtii un sos omogen. Mai adauga supa concentrata in functie de cat de gros vrei sa fie sosul.
Reteta si foto: Pinch of Yum
Conopida, alternativa fara gluten pentru blatul de pizza
Este reteta ideala pentru cei cu diete speciale pentru ca in locul aluatului clasic de pizza vei intinde toppingurile favorite pe un pat de conopida, ou si banzeturi.
Daca propunerile de mai sus nu sunt suficiente, iti propunem si mai multe retete cu conopida AICI.