Ingrediente:
4 cani de lapte
1 ¼ cani de zahar
¼ lingurita bicarbonat
1 lingurita de vanilie
Metoda de preparare:
1. Amesteca cele 4 cani de lapte cu zaharul si bicarbonatul. Transfera amestecul intr-o cratita pentru sosuri si pune-o pe foc.
2. Asteapta pana cand compozitia da in clocot, apoi redu intensitatea flacarii si lasa totul sa fiarba la foc mic intre 1 ora si jumatate si 2 ore, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand laptele incepe sa se caramelizeze, amesteca din ce in ce mai des astfel incat acesta sa nu se prinda/arda
3. Adauga vanilia si amesteca din nou.
4. Transfera dulcele de leche intr-un bol si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.
Il poti pastra intr-un borcan inchis ermetic, in frigider, pana la doua saptamani.