Whiskey-ul are mai multi antioxidanti decat vinul
La o conferinta medicala tinuta la Glasgow, in 2005, cativa specialisti au sustinut ca whiskey-ul are aceste efecte benefice. Cu conditia sa fie un whiskey dintr-un singur malt, acela de orz. Explicatia este ca acest tip de whiskey are mai mult acid elagic decat vinul rosu. Acest acid este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante care incetinesc sau previn oxidarea celulelor si a tesuturilor.
Whiskey-ul reduce riscul aparitiei atacului cerebral
Conditia esentiala este sa fie consumat cu moderatie, pentru ca orice tip de alcool baut in cantitati decente are si beneficii. Specialistii in medicina de la Universitatea Harvard spun ca in peste 100 de studii s-a dovedit ca alcoolul consumat cu moderatie poate reduce riscul aparitiei atacului cerebral, atacului de cord si altor boli cardiovasculate.
Whiskey-ul reduce riscul aparitiei bolilor de inima
Din aceeasi categorie de efecte bune face parte si acesta, demostrat de un studiu facut in 1998 de Insititutul de Cercetare din Aberdeen. Studiul a aratat ca un shot mare de whiskey poate proteja impotriva bolilor de inima prin cresterea nivelului de antioxidanti din organism.