Ceaiurile de calitate
Oamenii din toata lumea au inceput sa inteleaga ca nu e suficient sa scrie "cea" pe cutia pe care o cumpara de la magazin ca sa fie multumiti de ceea ce au in ceasa de pe masa. Ceaiul de calitate nu este ceaiul solubil si nici cel la pliculete. E nevoie de o cantitatea minima de frunze de ceai pentru ca infuzia sa primeasca certificatul calitatii, iar producatorii din domeniu vor prezenta la Expozitia Mondiala din Las Vegas cele mai bune ceaiuri din lume.
Ceaiul verde e pe val
Intotdeauna a fost laudat pentru proprietatile sale si efectul benefic asupra sanatatii, iar putina lume nu a gustat din el. Dar in acest an, mai mult ca in oricare altul, ceaiul verde este in topul esentelor preferate de consumatori. In Statele Unite, de exemplu, ceaiul verde este al doilea in topul preferintelor americanilor, si e primul pe care il cer cei care ies la restaurant sau stau la hotel. Mai mult, intre preferintele consumatorilor, dar si ale producatorilor, este ceaiul verde rece, numai bun pentru zilele caniculare de vara.
Cesti si ceainice speciale
Un recipient potrivit poate schimba gustul bauturii pe care o ai in el. Aceasta regula se aplica deja la vinuri si mai nou si in cazul ceaiurilor. Asa cum pentru vinul alb si viunul rosu ai nevoie de pahare speciale, la fel de important este portelanul din care este facuta ceasca de ceai. Anul acesta sunt in trenduri producatorii care vor pune in vanzare anumite cesti si ceainice dedicate fiecarui tip de ceai in parte.
Matcha Lattes
Aceste bauturi reci facute cu pudra de ceai verde, si nu cu frunze, sunt faimoase in Japonia si anul acesta vor cuceri cu totul lumea. Sunt usor de facut, doar cu apa si pudra de ceai, si pastreaza intacte calitatile ceaiului verde in comparatie cu infuziile calde. Matcha este cunoscut din ritualurile japoneze inca de acum 1.000 de ani si e important in ceremoniile budistilor. In ultimii ani s-a transformat intr-o placere mondiala si tot mai multi neinitiati in ritualul ceaiului il incerca acasa.