După fierbere, fructele sau legumele se pun în borcane curate. Apoi se înșurubează și se lasă să se răcească.

Contracția aerului cald creează un vid in capacul metalic, care va fi ușor convectat spre interior. Dacă există un vid, capacul rămâne ferm pe sticlă. Dacă au fost bine vidate, legumele sau fructele se vor păstra în borcane timp de aproximativ 6 luni.

Dacă nu se formează vidul, conservele vor rezista doar câteva zile dacă le depozitați în frigider. În acest caz, cel mai bine este să folosiți imediat fructele sau legumele sau să le fierbeți din nou și să le reambalați în borcane sterilizate.

Un truc adesea folosit pentru ca acestea să reziste cât mai mult timp este acela de a întoarce borcanele cu susul în jos după umplere și sigilare. Asta ajută la eliminarea completă a germenilor. 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a pune în legumele sau fructele în borcane este să le sterilizați prin înmuierea lor în apă clocotită timp de câteva minute. În caz contrar, conservele se pot strica rapid.

Când sterilizați borcanele, nu uitați de capace, care trebuie de asemenea fierte pentru a preveni contaminarea conservelor cu bacterii.

Atunci când puneți la conservă fructe sau legume gătite, asigurați-vă că nimic nu rămâne prins în în filetul borcanului. Resturile de alimente rămase reprezintă o sursă de nutrienți pentru bacterii și pot face ca conservele să se strice rapid.