Iată câteva trucuri și secrete care te vor ajuta să gătești cea mai buna friptură de miel, fără miros:
Mielul trebuie să fie tânăr
Carnea de miel trebuie să provină în primul rând de la un miel tânăr. Aceasta este mai dulce și miroase mai puțin.
De asemenea, pentru a elimina mirosul cărnii de miel, poți să o ții la marinat în lapte clocotit, iar după ce se răcește să împănezi cu diverse condimente, apoi să o bagi la cuptor. Eficient este și vinul roșu în combinație cu usturoiul. Canrea de miel trebuie să stea în vin cel puțin o noapte înainte de a fi băgată la cuptor.
Este foarte important să curățăm foarte bine carnea de grăsime, deoarece aceasta are și ea un miros specific. Bucățile de carne de miel pot fi stropite din belșug și cu lămâie, apoi, peste câteva ore, freacă după câteva ore cu lămâie și sare grunjoasă.
Cum se face baițul pentru friptura de miel
Ca să iasă fragedă și gustoasă, carnea de miel trebuie să stea la marinat cel puțin 5 ore. Baițul se poate face din vin, lămâie, oțet de mere și condimente puternice precum cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă verde, piper negru sau ghimbir.
Baiț se mai poate face și prin fierberea a 2 litri de apă cu boabe de muștar, dafin, coriandru, cimbru, usturoi și se dă în clocot. Se lasă apoi la răcit și se adaugă 2 căni de oțet din vin și 2 – 3 lingurițe de bicarbonat. Se pune carnea în tavă, apoi se toarnă baițul cu oțet. Se lasă până a doua zi, când friptura se bagă la cuptor.