Există și alte elemente care înlocuiesc acest condiment și care îndeplinesc aceeași funcție: aceea de a da savoare mâncării. 

După cum se știe, sarea nu trebuie consumată în exces. Astfel dacă ai probleme de sănătate și trebuie să renunți la acest condiment, îți prezetăm câteva alternative care pot înlocui cu succes sarea: 

Ierburi sau condimente

Se recomandă la prepararea sosurilor, cremelor, ciorbelor și tocănițelor. Sunt ușor de găsit în supermarket și pot fi adăugate la începutul sau la sfârșitul rețetei.

Picături de lămâie

Câteva picături de lămâie nu numai că vă vor face să nu mai aveți nevoie de sare, dar vă vor oferi și vitamina C. Este foarte recomandată la prepararea fructelor de mare.

Oțet sau uleiuri

Uleiul de măsline extravirgin îndeplinește aceeași funcție ca și sarea și vă oferă mai multe beneficii. Oțetul poate fi folosit și în prepararea rețetelor.

Legume înăbușite

Amestecurile de legume aromate, precum usturoiul, ceapa, prazul sau eșalotul, dau multă savoare mâncării. Cu toate acestea, trebuie evitat consumul excesiv.

Pătrunjel și usturoi tocat

Combinația de pătrunjel și usturoi tocat, pe lângă proprietățile pe care le oferă, este perfectă atunci când gătim carne și pește.

Frunze de mentă

Câteva frunze de mentă sunt foarte eficiente în rețete. Este suficient să adăugați câteva frunze în bulion sau smântână și gustul va fi incomparabil.

Ghimbir

Nu numai că adaugă o notă de condiment și citrice în același timp, dar este perfect pentru a aromatiza sosurile și preparatele din carne albă.

foto: shutterstock.com