Să prepari mămăligă poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ești începătoare. De cele mai multe ori, aceasta iese fie prea tare, fie faca cocoloașe. Există însă un secret care te poate ajuta să faci întotdeauna cea mai gustoasă mămăligă. Este un truc pe care îl aplică toate gospodinele de la țară.
Pentru a prepara mămăliga, ai nevoie de trei ingrediente: apă, sare și mălai. Pentru ca aceasta să iasă cremoasă și fără cocoloașe, trebuie să fiarbă suficient și să folosești un mălai cât mai fin.
Secretul pentru o mămăligă delicioasă este acela de a nu pune mălaiul în apă imediat ce aceasta începe să fiarbă.
,,Dacă adaugi făina înainte să înceapă să fiarbă apa foarte tare, făina se va dizolva foarte uşor în apă şi nu se vor forma cocoloaşele” a explicat tanti Ileana, o bătrână de 83 de ani.
În ceea ce privește cantitățile, raportul de mălai și apă trebuie să fie de unu la trei. La trei căni de apă, puneți o cană de mălai și o linguriță de sare.
Mămăliga se fierbe la foc mic, 20 de minute. Dacă vrei ca mămăliga să iasă și mai cremoasă, adaugă și un cubuleț de unt în momentul când puneți apa la fiert.