Dintre toate legumele care există, morcovii și țelina nu pot lipsi din casă pentru diferite preparate. Atât țelina, cât și morcovii sunt legume sărace în calorii, dar șidiuretice, ceea ce poate combate retenția de lichide. 

Cum păstrezi morcovii și telina proaspete cât mai mult timp

Morcovii

  • Decojiți morcovii pe care doriți să îi conservați și apoi tăiați-i în bastonașe cu un cuțit.
  • Umpleți un borcan de sticlă cu apă și așezați înăuntru toate bețișoarele de morcov.
  • Închideți bine și puneți borcanul în frigider.
  • La fiecare două-trei zile, schimbați apa pentru ca morcovii să rămână crocanți.

Țelină

  • După ce se spală țelina, se îndepărtează frunzele și se taie în bastonașe.
  • Umpleți un alt borcan de sticlă cu apă și puneți bețișoarele de țelină în el.
  • Ca și în cazul morcovului, puneți borcanul în frigider.
  • La fiecare două-trei zile, schimbați apa din borcan pentru a păstra țelina în stare bună.