Prin urmare, pentru a păstra aceste vase de bucătărie la fel de curate și strălucitoare ca în prima zi, puteți folosi câteva trucuri rapide și ușoare. 

Lustruirea cu oțet

De fiecare dată când se folosește o oală, o cratiță sau o tigaie, este important să se frece bine cu apă și săpun, frecând exteriorul cu un tampon de curățat și având mare grijă de interior, deoarece nu trebuie să fie deteriorat sau zgâriat.

Cu toate acestea, în ciuda acestei întrețineri zilnice, este obișnuit ca oțelul inoxidabil să înceapă să își piardă strălucirea și, pentru a o restabili, puteți folosi oțet, un ingredient făcut în casă cu care trebuie doar să frecați tigaia și să o clătiți cu apă pentru a-i reda imediat strălucirea.

Bicarbonat de sodiu și apă 

Pe lângă oțet, există o altă substanță care este perfectă pentru a lăsa toate oalele, tigăile și cratițele imaculate. Este vorba de bicarbonat, care poate fi amestecat cu apă. Pentru a elimina arsurile trebuie să folosești o cârpă înmuiată în această soluție pentru a curăța și îndepărta toată murdăria, eliminând reziduurile negre care rămân atât în interiorul, cât și în exteriorul ustensilelor din oțel inoxidabil și făcându-le să arate ca noi.