Pe TikTok, utilizatorul @alepagani_ok a explicat pas cu pas cum se obține o salată de fructe perfectă. "Sfatul vieții tale, ca să fie delicioasă", a scris utilizatorul în descrierea videoclipului, care are deja peste 28,3 mii de vizualizări pe o rețeau de socializare.

După cum se explică în videoclip, înainte de a începe să preparați salata, fructele care vor fi folosite trebuie spălate bine. Pentru a face acest lucru, utilizatorul sugerează scufundarea fructelor în apă din abundență.

Următorul pas necesită multă atenție, deoarece este trucul care va împiedica fructele, în special merele și bananele, să se oxideze.

Trucul constă în ordinea în care se taie fructele și se pun în castron, care, potrivit celor explicate, va fi fundamentală și va schimba salata de fructe. 

Urmând ordinea fructelor, citricele trebuie tăiate primele. Dacă sunt mai multe, amestecați-le cât mai mult posibil, astfel încât să elibereze tot sucul lor natural. 

În al doilea rând, adăugați mărul decojit și tăiat în prealabil. După ce l-ați încorporat, este esențial să îl amestecați bine cu citricele, deoarece sucul acestora va crea o "protecție" pentru ca bucățile de măr să nu se oxideze și să nu-și piardă aroma.

În final, se adaugă perele și bananele, care trebuie, de asemenea, amestecate și integrate foarte bine cu sucurile de citrice. Nu este recomandat să adăugăm apă, ci să se lase sucul portocalelor sau al mandarinelor să-și facă treaba.

În cele din urmă, când toate fructele sunt bine amestecate, adăugați puțină apă și îndulcitorul pe care îl doriți.

foto: shutterstock.com