În bucătărie, răbdarea face adesea minuni. Uneori trebuie doar să așteptați ca textura gemului să se schimbe. Așa că, dacă vi se pare că este prea lichidă, nu intrați în panică. Unele gemuri de fructe au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se gelifica.

Acest lucru este valabil în special pentru gemul de căpșuni. Uneori trebuie doar să așteptați ca aceasta să se îngroașe. Lăsați borcanul să stea la temperatura camerei peste noapte și observați rezultatul. Sau puneți un singur borcan în frigider peste noapte și apoi verificați consistența.

Gătiți din nou gemul dacă este prea lichid 

Dacă, în ciuda acestor sfaturi, gemul este încă prea lichid, este posibil ca gemul făcut în casă să fie prea puțin gătit. În acest caz, redeschideți borcanele și repregătiți-l. Ideea este că apa returnată de fructe se va evapora în cele din urmă.

Așa că încălziți-o la foc mic și amestecați-o regulat pentru a preveni lipirea ei. Dacă îl gătiți prea mult, își va pierde aroma extraordinară. Așa că nu vă grăbiți...

Adăugați bucăți de mere pentru a salva o dulceață prea lichidă 

De multe ori, dacă gemurile sunt prea lichide, este din cauză că le lipsește pectina. Pur și simplu adăugați câteva pentru a îngroșa gemul. Cum procedați? Este foarte simplu!. Merele sunt foarte bogate în pectină, mai ales cele verzi. Așa că adăugați bucăți de măr sau suc de mere pur.

Cel mai bine este să alegi suc de mere organic, minim procesat. Puteți fi siguri că este suficient de bogat în pectină. Gătiți pentru un timp. Opriți gătitul atunci când consistența este potrivită. Merele sunt perfecte pentru a îngroșa gemul, jeleul sau marmelada.

sursa foto: shutterstock.com