Potrivit acestuia, Turcia este țara din care provin cele mai multe legume și fructe cu pesticide, deoarece sunt tratate excesiv pentru a rezista transportului, dar și cât mai mult în rafturile magazinelor. 

Cele mai multe dintre produsele care ajung în România din această țară nu sunt verificate temeinic, atrage atenția oficialul. De asemenea, nici etichetele produselor nu reprezinta niciun indiciu clar în acest sens, deoarece nu se menționează cantitatea de pesticide aplicate pe respectivul produs.

„Din păcate, eticheta nu ne poate oferi informații referitoare la pesticidele aplicate după tratarea fructelor și legumelor. Această aplicare se face după recoltare și nu se găsesc informații cu privire la cantitățile aplicate.

În privința unor aspecte care țin de organoleptic, de depistarea pesticidelor, la unele legume, fructe se poate depista, dar nu toate pesticidele emană un miros specific.Trebuie să evităm legumele și fructele care sunt aduse de la mii de kilometri distanță.

Pentru toate acestea se aplică pesticide pentru a rezista o perioadă mai mare de timp la raft. Trebuie să urmărim lanțul scurt de aprovizionare”, spune Costel Stanciu, citat de Impact.ro.