Pentru a te asigura că nu consumi roșii stropite cu diverse pesticide, ce îți pot afecta organismul trebuie să verifici anumite detalii. Pentru a putea afla dacă o roșie este toxică, trebuie să o tai pe jumătate și să observi câteva semne foarte importante.
În primul rând, alveolele în care se află semințele trebuie să aibă aceeași dimensiune, să nu fie una mai mică și alta mai mare. Sucul din interiorul roșiei nu trebuie să fie vâscos. De asemenea, un alt semn că roșia este una toxică sunt vinișoarele alb-verzui, care indică faptul că semințele din interior au început să încolțească și pot acumula o substanță toxică pentru organism: solanină.
Foarte mulți comercianți tratează roșiile cu diverse substanțe pentru ca acestea să reziste pe durata transportului. În mod normal o roșie rezistă cel mult 10 zile după ce a fost culeasă, dar în funcție de tratamentul primit poate ține chiar și 6 luni.
Roșii toxice. Solanina secretată de semințele care încep să încolțească pot duce la deshidratare sau chiar insuficiență renală.