Plăcinta de dovleac este un desert care se consumă în mod tradițional în America de Nord între octombrie și noiembrie, de Halloween. 

Dar care este originea acestui desert? 

Dovleacul a fost cultivat pentru prima dată în America în jurul anului 5.500 î.Hr. Englezii au exportat acest aliment și au început să îl includă în dieta lor, ba chiar au început să îl cultive. În secolul al XVII-lea, plăcinta de dovleac și variantele sale, care includeau fructe și alte condimente, au câștigat un loc în bucătăria locală și, în cele din urmă, au devenit un desert preferat în Noua Anglie, tradiție care s-a păstrat până în zilele noastre. 

În America este atât de populară încât se vinde chiar și piure de dovleac la conservă, și este foarte popular!

Trucuri și sfaturi pentru a face cea mai bună plăcintă de dovleac

Pentru a prepara plăcinta cu dovleac poți folosi piure de dovleac la conservă sau dovleac proaspăt. 

Coaceți-l în două jumătăți, cu tot cu coajă, fără semințe, timp de 1 oră. Dacă este necesar, se lasă mai mult, în reprize de câte 15 minute, până când este moale, dar nu prea fraged.

Apoi, poți zdrobi dovleacul cu o furculiță, însă dacă preferi un amestec cât mai fin este indicat să folosești un blender. 

Ca bază, poți folosi foi de plăcintă sau o biscuiți. Deasupra poți adăuga frișcă și dulceață

Plăcinta de dovleac are și alte variante foarte populare, pe care le puteți face și voi după propriile gusturi. Puteți adăuga ciocolată, morcovi, nucă de cocos, lapte condensat... la această prăjitură. Merge bine cu multe ingrediente! 

Iar dacă vă plac condimentele, puteți adăuga scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, nucșoara și piperul. 

foto: shutterstock.com