În același timp, ideea unei pizza cu făină integrală poate fi mai puțin atractivăm deoarece aluatul poate ieși uscat din cauza lipsei de elasticitate. 

Pentru a scăpa de această problemă, tot ce ai nevoie este un ingredient secret care îți va lăsa aceeași senzație ca și cum ai mânca o pizza obișnuită și va deveni una dintre rețetele tale preferate. 

Ingrediente pentru pizza din făină integrală 

  • 100 de grame de făină integrală
  • 50 de grame de făină 000
  • 100 de mililitri de apă caldă
  • 6 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 vârf de cuțit de zahăr
  • Și ingredientul secret: 5-7 linguri de ulei de măsline după gust 

Cum se prepară pizza cu făină integrală

1. Se pun într-un bol două linguri de apă caldă, drojdia proaspătă și zahărul. Se amestecă bine până când se dizolvă complet. Aproximativ 5 minute.

2. Luați un bol și adăugați făina integrală, făina 000 și sarea. Se amestecă bine ingredientele uscate, se adaugă uleiul de măsline după gust și apa caldă. Adăugați amestecul de drojdie.

3. Presărați făina pe o suprafață netedă și așezați aluatul pe ea. Se frământă timp de 10 minute până când se obține o textură elastică. Atenție! este mult mai bine dacă folosiți mâinile pentru acest pas.

4. Se rulează aluatul într-o minge și se pune din nou în castron. În general, este suficient să îl acoperți cu un prosop, dar dacă adăugați deasupra și folie alimentară, efectul va fi mai rapid și mai bun.

5. Lăsați să se odihnească timp de 1 oră la temperatura camerei pentru a-și dubla dimensiunea.

6. După acest timp, scoateți aluatul din castron și întindeți-l pe o masă presărată cu făină pentru a-i da forma dorită. Se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatură medie și se coace până când aluatul este gata.

Adăugați brânza, încă câteva secunde la cuptor și gata! Serviți cu topping-uri la alegere. Fiți creativi și bucurați-vă de această alternativă delicioasă!

foto: shutterstock.com