Cum ar fi să și urmezi un curs de cofetar-patiser care să-ți ofere acreditarea necesară pentru a lucra în acest domeniu? Chiar dacă nu vrei să-ți schimbi meseria, ci doar să câștigi un venit în plus dintr-o activitate pe care o faci din plăcere, un curs de specializare te va ajuta să ai bazele pentru practică.

În funcție de prioritățile tale și de bugetul de care dispui, poți alege cursul complet C57 în urma căruia să primești o diplomă acreditată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației pentru practicarea meseriei. Alternativ, poți alege un curs scurt de weekend pentru a te perfecționa în hobby-ul tău.

Cum alegi cursul de cofetar-patiser


Dacă ai început să te gândești serios să faci bani din cofetărie, e musai să câștigi încrederea clienților, ceea ce înseamnă că ai nevoie de acreditare în domeniu. O poți obține participând la un curs de cofetar-patiser.
Alege un curs practic, susținut de un trainer cu experiență, care să îți ofere acces la toate ingredientele și echipamentele de lucru necesare. Dacă îți faci griji în privința prețului, solicită un credit rapid și transformă-ți visul în realitate!
Alege un furnizor de cursuri recunoscut pentru avea garanția unei instruiri de calitate. Acest lucru este important cu atât mai mult cu cât vrei să profesezi în domeniu și să îți creezi tu însuți un renume.
Majoritatea școlilor oferă cursuri dimineața și seara. Interesează-te în privința orarului înainte să te înscrii la curs pentru a ști dacă programul tău îți permite să fii prezent la toate lecțiile. Mai ales dacă vrei neapărat să urmezi cursul unei anumite școli.
Așa cum spuneam, este important să ai acces la echipamente și ustensile de calitate pentru practică, pe care să le poți folosi individual în cadrul orelor de curs, deci fii atent și la astfel de detalii!
Dacă vrei totuși să urmezi un curs de scurtă durată pentru că nu ești deocamdată convins că vrei să practici această meserie cu normă întreagă, alege atunci un curs de weekend. Îți explorezi creativitatea, înveți noțiuni de bază și cum se prepară cele mai delicioase deserturi.


Instruirea


Un curs bun îți va da ocazia să afli secretele ascunse ale cofetarilor, plecând de la blatul de bază și până la cele mai complexe dulciuri, pentru ca la finalul lecțiilor să îți poți surprinde apropiații și chiar clienții cu cele mai cunoscute și savuroase dulciuri din lume.
Urmând un curs de cofetărie-patiserie, vei învăța despre ingrediente de bază, rolul lor în produse, dar și modul în care acestea se combină unele cu altele și vei dobândi unele cunoștințe de chimie alimentară.
Unele cursuri te vor învăța și care sunt procesele și etapele tehnologice, fluxul de lucru și tot ceea ce ține de buna funcționare a unui laborator de cofetărie. Ceea ce înseamnă că vei afla noțiuni despre utilaje, reguli de igienă și importanța autorizațiilor DSV/DSP, aspecte legate de aprovizionare, depozitarea ingredientelor, gestionării timpului și multe altele.
În funcție de nivelul de dificultate al cursului, vei învăța să faci torturi, mousse, bezele, macarons, trufe, prăjituri cu textură 3D, sufleuri și nu numai. Vei învăța tehnici complexe de ornare și decorare a deserturilor astfel încât să transformi un desert banal într-unul spectaculos.
Indiferent de nivelul de dificultate al cursului ales, baza rămâne aceeași – rețetele trebuie stăpânite foarte bine, ceea ce înseamnă că practica este esențială pentru că, până la urmă, să fii cofetar nu se rezumă doar la făcut prăjituri acasă. Este nevoie și de experiență.


Ce urmează după absolvire?


Știi ce vrei să faci după ce absolvi cursul sau încă nu ai un plan? Pentru unii, călătoria într-ale cofetăriei începe acasă, în propria bucătărie. Pentru alții, într-un laborator de cofetărie, ca ucenic sau cofetar junior. Tu alegi de unde începi însă reține că, dacă ai grijă să te perfecționezi mereu, să rămâi la curent cu tehnicile de pregătire sau de decorare, vei fi un cofetar valoros pentru oricine va avea nevoie de serviciile tale.
Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a-ți urma visul, aplică pentru un credit de nevoi personale. La Provident, poți solicita un împrumut rapid, chiar de pe telefonul mobil.