Masa tip bufet prezintă mai multe avantaje, printre care și varietatea de preparate culinare și reducerea costurilor necesare personalului pentru servirea preparatelor. Gătirea preparatelor culinare în bucăți mai mici permit distribuția ușoară a acestora.

Cum se amenajează un bufet?

Bufetul trebuie să fie amenajat într-o zonă cât mai accesibilă atât pentru musafiri cât și pentru cei care completează bufetul. Zona de bufet trebuie să fie mai lungă decât mai lată pentru ca toate platourile să fie accesibile. Bufetul pentru aperitive trebuie să conțină atât aperitive calde, cât și aperitive reci.

Acesta nu trebuie să fie foarte încărcat, trebuie să fie platouri de diferite forme și modele. Farfuriile pentru servire trebuie să fie într-un număr mai mare decât al invitaților pentru a putea fi schimbate.

Recomandarea ar fi ca ordinea mâncării să fie clasică: antreuri, pește, carne, salate, deserturi. Dulciurile pot fi pe altă masă sau chiar pe o masă mobilă. Fructele pot face parte din decor, realizând diverse combinații de culori interesante. Bufetul pentru băuturi se poate organiza separat.

Fiecare platou trebuie să aibă propria lingură, clește pentru servit sau furculiță, în caz de nevoie.

Prezentarea preparatelor

Preparatele dintr-un bufet de aperitive pot fi de diferite feluri, precum canapeuri pe pâine integrală cu cremă de brânză, somon afumat, cremă de avocado, friptură rece de vită sau porc, platouri cu brânzeturi și fructe, pate de ficat de pui sau gâscă, cremă de năut și multe altele. Acestea pot fi prezentate în diferite moduri prin diverse platouri de diferite forme, dimensiuni, modele.

Platourile și tăvile potrivite

Una dintre opțiunile de platouri de servire sunt platourile din lemn. Platourile din lemn oferă un aer rustic mesei și valorifică estetica produsului servit. Platourile de lemn sunt de înaltă calitate pentru a oferi durabilitate sporită. Platourile au din fabricație aplicată o soluție specială pentru protecție.

Platourile din ardezie sunt o altă variantă de servire a aperitivelor. Acestea sunt confecționate din rocă de ardezie care este sigilată cu un lac de protecție menit să păstreze gustul și calitatea produselor nealterate.

La RoseHome găsești și tavă servire, acesta fiind foarte rezistentă și practică pentru locațiile de HoReCa. Tăvile de servire sunt încăpătoare și disponibile în diverse modele, potrivite pentru orice stil de locație.

Totul despre bufet

De asemenea, în categoria vaselor pentru bufet și mic dejun vei găsi toate echipamentele necesare pentru a organiza un bufet ca la carte. Sunt disponibile accesorii set up bufet, boluri bufet, articole bufet rece, capace tăvi și platouri, cărucioare debarasare bufet și room service, chafing dish, clești și ustensile, coșuri bufet, secțiune desert și patiserie, tăvi gastronom, înălțătoare bufet, platouri, stație cereale și lapte, stație de băuturi, stație de pâine.