Îți place friptura din carne de vită, dar până acum nu te-ai încumetat să o prepari singur/ă, deoarece ți se pare destul de dificil să o gătești în mod corect! Într-adevărat, carnea de mânzat este puțin mai pretențioasă din acest punct de vedere față de pui sau porc, dar asta nu înseamnă că nu te poți descurca, inclusiv în condițiile în care ești începător în arta culinară. O pulpă de mânzat, gătită așa cum trebuie, reprezintă cea mai bună alegere pentru masa de duminică a familiei tale! Hai alături de noi pentru a afla câteva recomandări despre cum faci să îți iasă mereu perfect!

Cumpără pulpă de mânzat de calitate!

Este prima condiție pentru o friptură bună! Și, dacă locuiești în Cluj sau prin împrejurimi, ești cu adevărat avantajat. De ce spunem asta? Pentru că la Carmangeria Moldovan ai mereu carne de calitate superioară, proaspătă și gata de preparat. Evident, tot de aici mai poți cumpăra și alte produse, iar o simplă vizită pe site te va face să te hotărăști mai repede.

Cum recunoști o pulpă de mânzat bună?

Dacă alegi să cumperi de la Carmangeria Moldovan, nu-ți face astfel de griji! Aici carnea este mereu proaspătă și bună, dar pentru cultura ta de bucătar amator, îți spunem că trebuie să aibă o culoare frumoasă, intensă și să aibă o textură uniformă. Chiar și puțină grăsime este necesară pentru un plus de gust, dar asta știai deja!

Pregătirea cărnii

O pulpă de mânzat este delicioasă atunci când o prepari la cuptor, dar înainte de asta mai trebuie să treci și prin anumite etape. Dacă știi cum se face marinarea cărnii de porc, deja ești cu un pas mai aproape de rezultatul dorit. Folosește mixul care îți place ție, dar lasă bucata de pulă de mânzat la marinat măcar 30 de minute, și friptura va fi mai bogată în arome și mai fragedă.

Ce condiment să folosești?

Sunt persoane care consideră că o pulpă de mânzat nu are nevoie decât de sare și de piper, pentru că este savuroasă și fără alte condimente. Totuși, dacă vrei să aduci și un plus de aromă, optează pentru cimbru, rozmarin și usturoi, care parcă îi înnobilează gustul. Nu exagera cu ele, pentru că în caz contrar, riști să obții efectul invers al celui dorit de tine. Și încă un mic amănunt: înainte de a o introduce la cuptor, las-o la temperature camerei cam jumătate de oră. Friptura se va găti uniform, și toți se vor întreba care este secretul pentru gustul ei aparte! Acesta este unul dintre ele, iar celălalt este, firește, faptul că ai folosit pulpă de mânzat pe care ai cumpărat-o de la Carmangeria Moldovan!

Locul preferat de cumpărături al clujenilor

Dacă ajungi prin Cluj și întrebi de Carmangeria Moldovan, toată lumea va zâmbi pentru că este locul preferat de toată lumea. Și, în mod paradoxal, nu doar de cei care iubesc carnea și preparatele care o au la bază, pentru că mai nou de aici poți cumpăra chiar și mâncăruri ”de-a gata” delicioase, pline de savoare și bune chiar și în zilele de post.

De la Carmangeria Moldovan poți cumpăra nu doar preparate de-a gata, care te scutesc de mult efort, dar și carne proaspătă de bună calitate, nu doar pulpă de mânzat, ci și mezeluri delicioase, ba chiar și lactate care le poartă semnătura.

Totul a început prin anii ’80, când Ștefan Moldovan era cunoscut drept unul dintre cei mai buni măcelari și preparatori de carne din Cluj. Apoi, în anul 1994, a înființat Carmangeria Moldovan, un mic atelier de carmangerie în curtea casei sale din Sânnicoară. Ștefan a reușit să transmită familiei sale pasiunea și arta carmangeriei, și astfel s-a ajuns la ceea ce toată lumea cunoaște drept Carmangeria Moldovan, un nume sinonim cu calitatea, prospețimea, și gustul preparatelor tradiționale de odinioară.

În urmă cu 10 ani a avut loc un proces de rebranding, care a presupus atât schimbarea denumirii afacerii, cât și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne. Asta înseamnă că în magazinele lor există atât o zonă de vânzare de unde se pot cumpăra produsele care aparțin carmangeriei Moldovan, cât și o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde pregătite de bucătarii companiei.

Indiferent dacă vrei un platou tradițional, carne proaspătă, mezeluri preparate în mod tradițional sau orice altceva, aici este locul unde trebuie să ajungi!