Totodată, mandarinele ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea retenției de lichide și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Acestea sunt principalele motive pentru care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul acestora.

Cum poți reutiliza cojile de mandarine 

Înainte de a arunca coaja mandarinelor, gândiți-vă de două ori, pentru că există mai multe modalități de a o refolosi. Iată câteva idei.

În prăjituri 

Dacă doriți să dați o notă specială și sănătoasă diferitelor tipuri de rețete, folosirea cojii de mandarine este o opțiune bună. De exemplu, puteți folosi coaja rasă în deserturi, cum ar fi creme sau budinci.

Infuzii

Coaja este, de asemenea, un aliat de nădejde în combaterea răcelii. Pur și simplu se folosește pentru a decongestiona nasul. Pentru a face acest lucru, trebuie să fierbi bine apa și să adaugi coaja după ce ai spălat-o bine, lăsând-o la infuzat câteva minute.

Măști de față

În cele din urmă, o altă alternativă este să luați cojile și să le folosiți pentru a face măști de față pentru a îmbunătăți aspectul pielii fără a cheltui prea mult. După ce ați mărunțit coaja, amestecați-o cu ulei de măsline până când obțineți o textură cremoasă.