Un secret pentru a transforma un sos obișnuit într-unul extraordinar îl dezvăluie Marcella Hazan, autoarea cărții "Essentials of Italian Cooking": untul.

Rețeta sa simplă și surprinzătoare de sos de roșii necesită doar patru ingrediente: roșii din conservă, unt, jumătate de ceapă și sare. Gustul uimitor al sosului depinde în mare măsură de unt.

Sosul de roșii este natural și sărac în grăsimi, însă uneori devine prea dens și bogat în amidon atunci când este amestecat cu pastele. Untul adăugat îl face mult mai cremos.

Pentru a încerca acest truc simplu, încălzește la foc mic sosul tău preferat de roșii la borcan și adaugă unt. Cantitatea de unt poate varia în funcție de preferințele tale, dar începe cu două linguri și amestecă până când untul se topește. Marcella Hazan folosește în rețeta sa 5 linguri de unt, deci poți adăuga mai mult dacă dorești să obții textura dorită.

foto: shutterstock.com
Tags: sos paste