Ca să iasă crocanți și să reziste toată iarna, trebuie să îi preparăm corect, astfel încât zeama lor să nu se tulbure sau să devină moi. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le știe orice gospodină: 

Cum alegi gogoșarii pentru murat 

Primul secret pentru ca gogoșarii murați să reziste este alegerea lor. Aceștia trebuie să fie proaspeți și crocanți, să nu fie moi sau cu pete, pentru că se vor strica rapid în borcane. 

Folosește o sare de calitate

Mare atenție și la sarea pe care o folosești la murături pentru că este un ingredient important în procesul de murare. Aceasta trebuie să fie de înaltă calitate, fără aditivi sau iod. 

Ce condimente să adaugi la gogoșarii murați 

Pe lângă sare și anumite condiment sunt importante pentru ca gogoșarii să se mențină crocanți în borcane. Bunicile adăugau întotdeauna la gogoșarii murați foi de dafin și hrean. 

Oțetul, esențial pentru gogoșarii murați 

La fel ca și sarea, oțetul este esențial pentru murături. Acesta previne apariția mucegaiului, de aceea este indicat să folosești un oțet de vin de de 9 grade.  Sterilizarea borcanelor este de asemenea vitală pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. 

Un ingredient special pe care îl folosesc marii bucătari când prepară gogoșarii murați este mierea de albine. Aceasta le dă o aromă deosebită, iar gustul lor este unul absolut divin. Dacă alegi această variantă, trebuie să știi că gogoșarii se marinează la rece, din oțet, miere și sare.  Amestecul de oțet nu se fierbe, se toarnă rece peste gogoșari. 

foto: shutterstock.com