Este o cereală compusă din amidon și carbohidrați, care trec în sângele nostru pentru a ne oferi un plus de energie. Este, de asemenea, plin de vitamina B și de alți nutrienți puternici care sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, gătitul greșit al orezului poate avea consecințe grave asupra organismului. 

Unora le place bine făcut, dar alții îl preferă al dente sau chiar aproape crud. Cu toate acestea, până când orezul nu a fost gătit timp de 20 de minute sau mai mult, amidonul eliberat de orez nu este digerabil. Organismul consumă caloriile necesare pentru a-l absorbi și a-l transforma în zaharuri simple.

Atunci când orezul este gătit al dente, amidonul eliberat este rezistent. Nu este indicat să îl consumați în acest mod, deoarece nu este absorbit și rămâne intact în colon, ceea ce poate duce la afecțiuni ale stomacului, căderea părului sau anemie.

De ce este periculos orezul crud pentru sănătate 

Pe de altă parte, orezul crud poate conține spori numiți Bacillus Cereus. Aceștia pot provoca intoxicații alimentare, deoarece dacă orezul nu este gătit în timpul recomandat, sporii se transformă în bacterii care dezvoltă toxine ce provoacă vărsături și diaree.

Prin urmare, cu cât orezul este gătit mai mult timp, cu atât este mai sănătos și mai puțin periculos de consumat.