Cunoașteți deja funcția principală a inelului: îl îndoiți pentru a deschide sigiliul ermetic al cutiei pentru a avea acces la conținutul din interior.
Ați observat vreodată cum inelele sau sigiliile de la cutiile de conserve sunt aruncate automat în timpul procesului de deschidere, în timp ce inelele de la băuturile răcoritoare rămân, de obicei, după ce sunt îndoite o dată? Această diferență nu este întâmplătoare, iar funcția secretă aferentă are o mare legătură cu aceasta.
Încă un indiciu, dacă tot te gândești la asta: cum se bea dintr-o cutie de răcoritoare? Există 2 tipuri de oameni: cei care beau direct din cutie și cei care își toarnă lichidul într-un alt pahar. Tu de care parte te afli? Dacă faci parte dintre cei din urmă, probabil că alegi să bei dintr-un pahar din motive de igienă. Cu toate acestea, există o soluție mai eficientă, mai rapidă și mai ecologică din punct de vedere igienic. Te dai bătut sau crezi că ți-ai dat seama?
Funcția secretă a inelelor de cutiile de băuturi
În realitate, inelul este soluția oferită de cutia de băuturi răcoritoare pentru a împiedica consumatorul să pună buzele direct pe metal. Țineți cont de faptul că, de la nașterea sa în fabrică și până la sosirea în frigider, cutia de conserve a trecut prin multe locuri și a acumulat o mulțime de germeni și microbi.
Poate că această preocupare este cea care v-a determinat să preferați să turnați lichidul din cutie într-un pahar. Este o alternativă bună, da, dar nu optimă, pentru că irosiți un pahar pe care va trebui să-l curățați mai târziu.
Ideea este că, după ce se folosește inelul pentru a deschide cutia, acesta trebuie rotit pentru a fi poziționat deasupra deschiderii prin care urmează să fie consumată băutura. Un pai (dacă este posibil biodegradabil) este apoi introdus prin cercul exterior mai mare al inelului.
Prin aceste gesturi simple, băutura este cât se poate de igienică. Paiul de pe o parte permite consumarea băuturii răcoritoare fără a intra în contact cu tabla metalică a cutiei (evitând astfel posibilele infecții), iar inelul ține paiul bine fixat, astfel încât acesta să nu ajungă să plutească din cauza bulelor din interior.