Datorită conținutului ridicat de fibre, va fi perfectă pentru sănătatea inimii, ajutând la scăderea nivelului de colesterol. Fiind foarte bogată în antioxidanți și fitochimicale, fasolea este ideală pentru prevenirea unor tipuri de cancer. 

Cu toate acesta, știm că gătitul poate fi uneori un pic dificil, pentru că aceasta necesită foarte mult timp pentru a fierbe. 

Cum să înmuiați fasolea fără o oală sub presiune? 

1. Înmuirea  

Unul dintre cele mai populare și, poate, bine cunoscute trucuri pentru a înmuia fasolea este să o clătești. Pentru a face acest lucru, ar trebui să înmuiați fasolea cu o seară înainte sau cu cel puțin o oră înainte. 

După acest timp, scurgeți-o și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute; apoi puneți-o într-o oală cu suficientă apă și lăsați-o să ajungă la fierbere. Scoateți și gata, gătiți așa cum vă place.

2. Bicarbonat de sodiu 

Un alt truc popular pentru a înmuia fasolea este cu bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru trebuie să înmoi fasolea între 6 și 24 de ore înainte de a o găti, iar după acest timp trebuie să o pui într-o oală cu suficientă apă și să o pui la fiert cu bicarbonat de sodiu.