Menta are proprietăți stomahice, carminative și antispastice. Pe lângă faptul că oferă o ușurare a disconfortului gastrointestinal și a crampelor menstruale, poate împrospăta respirația și combate halena în mod natural. În plus, combinația dintre mentă și cafea este un tonic natural plin de antioxidanți, excelent pentru sănătatea întregului organism.

Din toate aceste motive, acest tip de cafea îți va fi foarte util atunci când ai nevoie să te împrospătezi și să te hidratezi.

Cu toate acestea, un lucru este clar: deși nu există dovezi științifice care să lege în mod direct cafeaua cu mentă de o sănătate mai bună, există dovezi științifice care arată că atât menta cât și cafeaua pot aduce beneficii pentru sănătate. 

Cum se prepară cafeaua cu mentă?

Pregătiți-vă cafeaua ca de obicei, fie la ibric, fie la espressor. Apoi, ia un pahar de apă proaspătă, în care vei picura două picături de esență de mentă. Știi că o găsești cu ușurință în supermarketuri, dar și în magazinele de produse naturiste.

După ce ai amestecat apa proaspătă cu esența de mentă, adaug-o două picături în ceașca de cafea pe care ai pregătit-o și amestecă cu două cuburi de gheață.

La final, îndulciți după cum doriți.

foto: shutterstock.com