Uneori adăugăm sare în apa pentru paste, fără să știm cu adevărat dacă are vreun efect. Dar astăzi putem să vă spunem cu siguranță: adăugarea de sare în apa pentru paste este utilă și adaugă aromă pastelor dumneavoastră. 

Pentru ca acest lucru să funcționeze, sarea trebuie adăugată la început. Altfel, nu va fi de niciun folos! Intervievat de Télé Loisirs, bucătarul francez Michel Sarran explică:

"În principiu, aluatul de paste nu este sărat. Prin osmoză, sarea va pătrunde în paste". 

Sarea previne lipirea pastelor

Celălalt avantaj al sării în apa pentru paste este că împiedică lipirea acestora. Sarea va reduce deschiderea particulelor de amidon din paste, limitând astfel gelatinizarea amidonului de la suprafața pastelor.

Rezultatul: pastele sunt împiedicate să absoarbă prea multă apă dintr-o dată și să formeze un gel. Și, bineînțeles, pastele care nu sunt lipicioase sunt mult mai plăcute de mâncat!

Sarea afectează fierberea apei?

Oamenii tind să creadă că sarea face ca apa să fiarbă mai repede, dar crește și temperatura apei de gătit. Dar acest lucru nu este adevărat! Sarea nu accelerează în niciun fel gătirea pastelor și nu are niciun fel de influență asupra fierberii apei. 

foto: shutterstock.com