Sfaturi pentru a preveni deteriorarea fructelor în timpul verii
Nu vă supraîncărcați coșul de cumpărături: este mai bine să cumpărați fructe proaspete de câteva ori pe săptămână.
Cumpărați întotdeauna produse de sezon: acestea se află în perioada optimă de consum și sunt de obicei mai accesibile.
Separați fructele care sunt deja coapte: atunci când un fruct este în curs de coacere, el eliberează gaz etilenă, iar când intră în contact cu alte fructe, se coace mai repede. Cel mai bine este să separați bucăți precum merele, perele, bananele, avocado sau pepenii, deoarece acestea produc cel mai mult gaz etilenă.
Îndepărtați ambalajul: este mai bine să păstrați fructele fără plasticul în care sunt ambalate, dar dacă le depozitați în pungi de hârtie sau în recipiente de sticlă ermetice, acestea vor rămâne mai proaspete pentru mai mult timp.
Dacă cumpărați pepene verde și/sau pepene galben în jumătăți sau sferturi, acoperiți-le cu folie de plastic: astfel evitați ca acestea să absoarbă mirosurile de la alte alimente din frigider. Dacă pepenele este foarte mare, îl puteți tăia și depozita în recipiente mari, cu o grilă pentru a scurge excesul de apă.
Păstrați fructele într-un sertar din frigider: aceste spații sunt concepute pentru a controla umiditatea și a reduce frigul, prelungind astfel conservarea lor fără a afecta nutrienții și proprietățile alimentelor.
Spălați-le și tăiați-le înainte de consum: dacă intenția este de a păstra fructele în frigider, este bine să nu le depozitați ude sau umede, deoarece acest lucru va accelera descompunerea lor. Același lucru se întâmplă și cu tăierea lor, deteriorarea fiind precipitată de oxidarea alimentelor. Dacă doriți să le păstrați bucăți și într-un recipient ermetic, puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie pentru a preveni oxidarea lor.