Ouăle sunt alimente proaspete și ai crede că, punându-le în frigider, acestea se vor conserva în mod optim... dar te înșeli. Să știi cum să păstrezi acest aliment de bază este fundamental. Sunt bogate în proteine, pot fi consumate sub diferite forme (omletă, ouă prăjite etc.) și sunt folosite în multe preparate și rețete.

Sunt perfecte pentru a face prăjituri, quiches, clătite etc. Pe scurt, dacă nu ești vegan sau alergic, ele fac parte din rutina ta zilnică.

Înainte de a explica de ce ar trebui să le ții departe de frigider, merită să afli dacă ouăle tale au expirat sau nu. Cum poți afla? Pur și simplu puneți oul într-un pahar cu apă rece. Dacă oul plutește, aruncați-l, deoarece nu mai este proaspăt. Dacă se scufundă pe fundul paharului, îl puteți mânca. 

De ce nu ar trebui să pui niciodată ouăle în frigider?

După ce ați verificat că ouăle nu au expirat, trebuie să știți cum să le păstrați. Nu le puneți în frigider: schimbarea de temperatură favorizează proliferarea bacteriilor de pe coajă. Dar dacă le lăsați în bucătărie, la temperatura camerei, nu există niciun risc.

Dacă le-ați pus însă în frigider și citiți acest articol, nu le scoateți, pentru că nu rezistă la schimbările de temperatură. Mănâncă-le așa cum sunt, iar următoarele ouă să nu le mai pui în frigider.

foto: shutterstock.com