1. Atunci când deschideți o conservă, găsiți un lichid care conservă alimentele. Primul lucru pe care îl faceți este să-l turnați în chiuvetă pentru a scăpa de el. Dar acest lichid udă marginea de fier. Și ghiciți ce se întâmplă? Ecuația fier udat + aer dă întotdeauna același rezultat: rugină.

Mai rău! Interiorul frigiderului este adesea umed. Ceea ce accelerează și mai mult formarea ruginii pe marginea conservei. Și, după cum vă puteți imagina, rugina nu trebuie să intre niciodată în contact cu alimentele.

2. Rugina contaminează alimentele 

Rugina este rezultatul oxidării fierului din cutie. Din păcate, această rugină este dăunătoare. Ea conține o cantitate mare de bacterii. Bineînțeles, nu trebuie să atingă niciodată alimentele rămase în cutie. Și de ce nu? Pentru că, altfel, bacteriile vor contamina totul. Și asta înseamnă otrăvire alimentară garantată!

3. Mâncarea capătă un gust neplăcut Ei bine, intoxicația alimentară este unul dintre cele mai extreme cazuri. Există însă și cazuri mai moderate... dar la fel de neplăcute. Depozitarea alimentelor într-o cutie de conserve deschisă cauzează o altă problemă. Aceasta capătă gust de fier.

Și asta în doar câteva ore. Conferă o aromă cu adevărat dezgustătoare, în special alimentelor acide, cum ar fi sosul de roșii sau ananasul, de exemplu. Unele persoane sunt mai sensibile la el decât altele și resimt un gust de fier mult mai pronunțat. Acest lucru se datorează faptului că papilele gustative și nasul nostru sunt mai sensibile. Acestea captează mai mult din acea aromă de fier. 

sursa foto: shutterstock.com